Clinical immersions

Medtronic-Logo

In samenwerking met Medtronic organiseert de DSCRS ieder jaar een aantal Clinical Immersions.

Recidief en locally advanced rectumcarcinoom

Drie keer per jaar organiseert Medtronic samen met de DSCRS de “Pelvic exenteration beyond TME with IORT” clinical immersion in het Catharina ziekenhuis. Een kleine delegatie DSCRS-leden kan meekijken tijdens de ‘state-of-art’
behandeling van het recidief en locally advanced rectum carcinoom. Voorafgaand aan de dag dat we een bezoek aan het ziekenhuis brengen is er een wetenschappelijk diner waar we inzichten en nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot de behandeling van locally advanced rectumcarcinoom bespreken. De volgende dag staat in het teken van het bijwonen van het landelijk MDO, de exenteratie met IORT procedure op de OK en een aantal presentaties waaronder ERAS voor locally advanced en recidief rectumcarcinoom en de pitfalls diagnostiek.

Bekijk hier het programma van de volgende Clinical Immersion op 4 en 5 juni. 

IORT clinical immersion 5 juni 2024 extern

 

 

APR 2.0

Twee keer per jaar organiseert Medtronic samen met de DSCRS “APR 2.0” clinical immersion in het Erasmus Medisch Centrum. Deze clinical immersion staat in het teken van de chirurgische procedure van de extralevatoire abdominoperineale resectie en bestaat uit voordrachten en het bijwonen van een procedure op de OK van het Erasmus Medisch Centrum. De onderwerpen die aan bod komen zijn: Beeldvorming, oncologische besluitvorming, uitgebreidheid van resectie, perineale morbiditeit, overige technische aspecten en reconstructie mogelijkheden van de extralevatoire APR voor het distale rectumcarcinoom en het anuscarcinoom. Uiteraard zal ook discussie over deze onderwerpen een belangrijke bijdrage leveren aan de inhoud.

Bekijk hier het programma van de laatste clinical immersion

 

APR 2.0 clinical immersion 23_24 oktober 2023

 

Aanmelden kan door te mailen naar jelle.van.riezen@medtronic.com. Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar.